Betegségek
Amikor gyomnövényt látok, mely a legnehezebb körülmények között is megkapaszkodik, arra gondolok, hogy talán egy kicsivel én is többre vagyok képes.
 


B - vitaminok hiánya
A B vitamincsalád minden tagja vízben oldódó vitamin, ezért a felesleg a vizelettel távozik a szervezetből. A B vitaminok feladata oly szorosan összefonódik , hogy ritkán lép fel külön egy-egy vitamin hiánya.

A B1 vitamin az energiatermeléshez járul hozzá, melyet az élelemből nyerünk és szükséges az idegrendszer működőképességéhez. A napi szükséglet a táplálék összetételétől függ. A szénhidrát és az alkohol emeli, míg a zsírszegény étkezés csökkenti az igényt. Az általános napi szükséglet 1-2 mg. A terhesség és szoptatás alatt a szükséglet megnő. B1 vitamint tartalmaz az élesztő, gabonafélék, gyümölcsök, a burgonya és a belsőségek.

A B2 vitamin a zsírok és a fehérjék felépítéséhez szükséges. A napi szükséglet 1-2 mg, a terhességben valamivel több. A szükséglet egy részét a bélbaktériumok állítják elő. B2 vitamint tartalmaz az élesztő, gabonafélék, hüvelyesek, tej, sajt és a belsőségek.

A B6 vitamin a fehérje anyagcseréhez nélkülözhetetlen a szervezetben. Normál esetben a napi szükséglet 1-2 mg, ami fehérjében gazdag táplákozás során, terhességben és hormonális fogamzásgátló szedése esetén megnő. Az megemelkedett igény kiegyensúlyozott táplálkozással fedezhető. B6 vitamin található az élesztőben, gabonafélékben, banánban, zöldségekben, belsőségekben, tejben és tojásban.
A B vitamincsládba tartozik még a B 12 vitamin, a folsav, anikotinsavamid és a dexpantenol.
A B1 vitaminhiány tünetei: fejfájás, étvágytalanság, gyomorfájdalom, székrekedés, emlékezés- és koncentrációzavarok.


Felhívnám figyelmét, hogy soha ne Ön döntse el milyen betegsége van! Forduljon orvoshoz, az ő feladata elvégezni / tetni / a különböző vizsgálatokat mellyekkel felállítható a diagnózis és kezelés!
Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000