Drog
Aki hozzád fordul,
mind jobb és boldogabb
emberként távozzék tőled...
 


Gyógyítás gyógynövény drogokkal!


Mióta a földön élünk, foglalkozunk a gyógynövényekkel. Ebben a rövid leírásban megtanulhatod, hogy és miképp „nyúlj” a gyógynövényekhez.
A gyógynövényekből készült kivonatokat gyógynövény drogoknak nevezzük, így rövidítve én is ezt használom, tehát a továbbiakban amikor drogról írok épp erre gondolok.

Megyünk a földön és nem nézünk a lábunk elé, rátaposunk mindenre, majd mikor valaki megkérdezi min állsz maximum azt válaszolod, valami gazon. Ha a csalán megcsíp nem gyógynövényre gondolsz, hanem gazra. Amikor a feketeüröm gyógynövény, mégis a törvény megváltoztatásával egyik napról a másikra az „okosok” elővezetik, hogy az gaz, és irtani kell, és te elhiszed.

Van egy népszerű történet, mikor a kínai császár kitalálta „okosan” hogy a verebek kárt okoznak az országnak, mert felzabálják a termést, a magokat, majd  ezt követően kiírtatta szabályosan az összes verebet Kína területéről. Több millió verebet gyilkoltak le a kínaiak, hogy a császár baromságát kövessék, majd az ezt követő években a sok rovar, bogár, egyéb csúszómászó élősködő úgy elszaporodott az országban, hogy több millió kínai éhen halt. A gabonákból, a rizskészletből nem maradt semmi. Ekkor a császár rájött, hogy rossz törvényt hozott és külhonból importáltak verebeket, és védett állattá nyilvánították őket.

Nálunk jelenleg a gyógynövényeket sorolják a gazok közé és írtatják velünk. Érdekes, hogy a történelem ismétli önmagát.

Rátérve a lényegre, mert elkalandoztam kicsit, a gyógynövényeket használhatjuk frissen és szárítva. Felhasználható külön-külön a gyökerük, a száruk, a levelük, a termésük stb.

Lehet friss és szárított drogot használni, az elkészítési módja közel ugyan az, bár a friss gyógynövény hatásosabbnak bizonyult néhány esetben alkalmazásuk során.

Forrázat. Ami nem is forrázat igazából.
Felteszed a vizet, (lehetőleg üveg edénybe) majd ha forr, azaz ha jól bugyog, akkor beleszórod a a drogot, majd méred az időt és 1 percig forralod miközben elkevered, (lehetőleg fából készült kanállal). Lehúzod a tűzről, majd lefeded. 20-30 perc után fogyasztod. Nem teszel bele cukrot, maximum mézet.


Főzet: A főzet ugyan olyan mint a forrázat, de drogonként változik a főzési idő.Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000