Isten

Akik hisznek bennem, az én nevemben ördögöket űznek ki,
betegre teszik rá a kezüket,
és azok meggyógyulnak.

 


Isten kisajátítása!
A Zsidóké, a Muszlimoké, vagy a Keresztényeké?


Vannak akik, ki akarják sajátítani Istent! Jól látható ez a Izraeliek (Zsidók), és a Muszlimok esetében. Kérdéses lehet, ugyan hogy egy Istenről beszélünk, avagy sem, de valószínű, hogy igen.
Az ószövetség szerint, a júdeai nép volt a kiválasztott, és bár hiába született le Isten fia a földre, az ő szavait, vagy létét semmibe veszik. Míg a Koránt Mohamed prófétának Gábriel arkangyal diktálta le, az abban leírtak arra mutatnak rá, hogy épp ők azok, akik Istennel per-te viszonyban vannak és az, az igaz, amit ők állítanak!
Egy dologban közös mindkettő hitrendszer, mégpedig abban, hogy (állításuk szerint) a nemzetük hitvallása mindenki felett áll a földön, és ő maguk a kiválasztott nép.


Ezzel szemben a Keresztény vallás, ugyan céloz rá a híveknek küldött látomásokban, de ott is csak annyival, hogy a Magyar népet (Jézus földi anyjának a népét), szabadítja majd fel Jézus először, mikor eljön a végítélet.
Semmi nem szól arról az Újszövetségben, hogy egyik nép is feljebbvalónak tekinthető a másiknál, vagy hogy bármelyik is jogokat formálhatna, vagy kisajátíthatná Istent.
Gondolom, az ördög által kerültek bele a szent könyvekbe ezek az irományok, mert egyébként megmagyarázhatatlan az ott létük, amennyiben egy Istenről beszélünk.
Érdekes az, hogy miképp viszonyul az emberek közötti különbségekhez az Ó szövetség a Korán, illetve az Új szövetség.
Nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy amíg az előző kettő a férfiakat felruházza bizonyos jogokkal (előnyökkel), addig Jézus azt mondja, mindenki (nő és férfi) egyenlő a földön és a mennyben is, ha megfelelően éli az életét.
Sorolhatnék egyéb példákat is, de úgy gondolom, ezek megfelelő alapot nyújtanak ahhoz, hogy elfogadja mindenki, bármennyire is tetszik, vagy sem, de mindenki egyenlő.
Természetesen vannak emberek, akik munkájuk révén (szorgalommal) esetleg furfangos, vagy egyéb galád módon magasabb rendűnek érzik magukat, de ez mit sem számít.
Az embereket, nem a vagyonuk alapján, és nem is a sokszor hazug szavai, hanem a cselekedetei alapján bírálja el majd Isten.
Jó példa erre, mikor Péter, megtagadta Jézust, mert féltette az életét, de a tettei miatt mégis megdicsőült. 
Mondom nektek, akkor éritek el Isten országát, ha Jézus törvényeivel, a szeretettel foglalkoztok, és nem adjátok el a hiteteket aprópénzért, mint ahogy azt Júdás tette!


Ne törődjetek a bántásokkal, azokkal kik azt állítják, övéké Isten országa (és a föld), és örömmel mészárolnak le embereket, majd uralkodnak embertársaik felett.
Emlékezzetek a legfőbb imádságra, melyet Keresztelő Szent János tanított meg Jézusnak és főképp erre: „Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved;
jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is.”
Igen, jöjjön el a te országod, és legyen meg a te akaratod!!!
Mondom nektek, még nem teljesült Isten akarata a földön, de közeleg a nap, mikor ez eljön és akkor jaj lesz mindenkinek, aki nem látta a fától az erdőt.Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000