Masszázs
Addig kezdj hozzá
a nehéz dolgokhoz,
amíg könnyűek...
 


Masszázs a szülést követően

A nyugati, és a keleti szakemberek szerint a szülés utáni helyreállító masszázst a szülés után 2-3 héttel el lehet, és el kell kezdeni.
A masszázs hatása növeli az izomrostok rugalmasságát, összehúzódási funkcióját. A szülés utáni időszakban a masszázs segít az izomtónus helyreállításában az elülső hasfalon és  egyéb izomcsoportokban. Az egész testben enyhíti a fáradtságérzetet, valamint hozzájárul a relaxációhoz.
A masszázs jelentősen befolyásolja az ízületeket, hatására javul a vérellátás, ez a szülés utáni időszakban különösen fontos a gerincoszlop ízületei szempontjából.
Kedvező a masszázs hatása a bőrön és a szubkután zsírrétegen, az idegrendszeren, az anyagcsere folyamatokon.
A masszázs folyamata átlagosan 10-15 alkalom. Az első egy-két ülés 30-45 perces, a következő - 45-60 perc.A szülés utáni masszázs a hasi területre összpontosít ezért a következőket tartsuk szem előtt.

Ne végezzünk masszázst azokon, akik:
- Akut, lázas állapotokban szenvednek. 
- Vérzéshajlamaik vannak. 
- A vér és nyirokerek akut gyulladása észlelhető esetleg, trombózisuk van, vagy jellegzetesen  varikózus vénáik vannak. 
- Amennyiben a hasüreg betegségei hajlamosak a vérzésre. 
- A szív, a tüdő és más belső szervek súlyos betegségeinél. 
- Akut légzőszervi fertőzéseknél. 
- Amikor a bél egyéb rendellenességei (hányinger, hányás, laza széklet) problémái állnak fent.

A hasi masszázs során a nő hátán fekszik, a lábai kissé hajlítva vannak, a térdízületek alá ez esetben tegyünk párnát, kezei szabadon feküdjenek a teste mellett. A hasi masszázst az étkezéstől számított minimum 1,5 óra múlva végezzük. Masszázs előtt ajánlatos a betegnek vécézni, hogy a húgyhólyagok mentesek legyenek a vizelettől.
Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000