A pápa

Akik hisznek bennem, az én nevemben ördögöket űznek ki,
betegre teszik rá a kezüket,
és azok meggyógyulnak.

 


A pápa...

Éltemben sokszor elgondolkoztam számomra érthetetlen dolgokon, amit mások lehet értenek, velem ellentétben. Elfogadhatónak tartják a sok okos ember magyarázatát minden fenntartás nélkül. Az egyik kérdés, miért lett Rómában a Vatikán? Gondolkoztál már te is ezen?
Képzeld el, te vagy Jézus tanítványa Péter. Majd Jézus itt hagy és azt mondja építsd fel az anyaszentegyházat stb. Jézus keresztre feszítését a Rómaiak vitték véghez. A római poroszlók kínozták meg őt, tettek a fejére töviskoronát, feszítették keresztre, majd a kínzások után lándzsával leszúrták.

Erre te, mint a hitben bővelkedő tanítvány, elindulsz és Rómában rakod le a Vatikán alapjait. Normális gondolkozásmódra vall ez? Oda megy valaki, ahol a legnagyobb ellenállásra számíthat, és a leggonoszabb emberek vannak, hogy gyökeret verjen a hit? Érthetetlen és felfoghatatlan a számomra! Ennyi erővel Szent Péter, a pokolba is lemehetett volna téríteni.

Sok ilyen és ehhez hasonló kérdés merült fel bennem, például a pápákkal kapcsolatban.
Mitől lesz pápa a pápa? Igen tudom, a bíborosok megválasztják, de egyébként? Mi teszi azzá ami? Biztos, hogy Isteni dolgokat művel?
Az én véleményem:
A pápát én úgy választanám meg, ha tanúbizonyságot tenne a hitéről. Gyógyította a rászorulókat (megfelelő Jézusi kenet feladásával), ördögűzésben jártas lenne, nem lenne az utolsó ha minimum hitétől fogva felemelkedne a földtől (levitációt) gyakorolna, esetleg parancsolna a természeti erőknek, de ha már ez sem megy, legalább az állatokkal meg tudná magát értetni.
Ha ezekre, vagy legalább az egyik dologra sem képes, minek választják meg pápának? Ez olyan lenne, ha egy nővér csak beszélne arról, mi a munkája, mit is kellene neki csinálni (injekciót adni, ágytálat cserélni,) de azt a gyakorlatban nem tudná végrehajtani, vagy ha egy masszőr nem tudná megoldani a rá tartozó problémát, amivel hozzá fordulnak. Egy másik példával élve, ha egy autószerelő nem tudna még gumit sem cserélni, csak elmondaná, hogy látott már olyat, aki megtette. Régebben voltak próféták, apostolok, szerzetesek és apácák, akik a hitük által sok csodákat tettek - de a pápát imádni, tisztelni, kell, mert a címe-rangja meg van hozzá. Sőt még Ő dönthet arról, kik azok az emberek, akiket szentté avathatnak. Érdekes...
Ettől kezdve, nem tudom, miért is kellene tisztelnem, vagy elismernem a pápát, vagy a bíborosokat, akik megválasztják őt, hiszen ők sem különbek.


Nézzük meg Ferenc Pápa egy pár nyilatkozatát:

„Semmi nem igazolhatja a halálbüntetést — mondta Ferenc pápa, aki pénteken újra egyértelművé tette a katolikus egyház halálbüntetésellenes álláspontját. A pápa a Halálbüntetés Elleni Nemzetközi Bizottságnak küldött levelében azt írta, hogy az ártatlanok védelme semmilyen körülmények között nem jogosít fel valakinek a kivégzésére, hiszen a halálbüntetést nem egy pillanatnyi fenyegetés elhárítására, hanem egy múltbéli tett büntetésére alkalmazzák.
Ferenc pápa többek között II. János Pál szavaira hivatkozott, és arról írt, hogy
a halálbüntetés nem szolgáltat igazságot az áldozatoknak, csak a bosszúnak ad teret.”


Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000