Szauna
Mosollyal ébredj,
s leld meg éltedet...
Éld meg, élvezd, ízleld,
szagold, érezd.
 


"Adjatok valamit, amivel lázat kelthetek
és meggyógyítok minden betegséget
"

"Adjatok valamit, amivel lázat kelthetek és meggyógyítok minden betegséget” – mondta Parmenidész, a 2500 évvel ezelőtt élt orvos. Az emberiség már évezredekkel ezelőtt felfedezte a meleg gyógyító hatását, és használta is különféle betegségek (pl. köszvény, isiász, reuma) gyógyítására. Eleinte csak felmelegített téglákat, köveket majd melegvízzel töltött palackot, ágymelegítőt használtak, de mára itt a hordozható gőzszauna!

A gőzszaunákat először Finnországban használták. Ma már széles körben elterjedtek az egész világon: használják egész Európában, Japánban, Ausztráliában és az Egyesült Államokban is. Hatásuk egyedülálló: megakadályozzák a betegségek kialakulását, erősítik az immunrendszert, csökkentik az időskori feledékenységet, megfiatalítanak és megszépítenek.

A szauna gőzfejlesztővel működik, a gőz pedig testünk izzadását váltja ki. A hő hatására testünkben felgyorsulnak a kémiai folyamatok. Ezért a szaunázás a legegyszerűbb és legkényelmesebb módja annak, hogy megszabaduljunk a testünkben falhalmozódott toxinoktól, mérgező hatású anyagoktól.


A bőr felültén lévő pórusok kitágulnak, az izzadságmirigyek milliói működésbe lépnek és a kiválasztódás során a test megszabadul a káros anyagcseretermékektől és lerakódásoktól.
Az izzadást kiváltó módszerek javítják a vérkeringést és a nyiroknedvek áramlását, stimulálják az immunrendszert és segítenek a testnek megszabadulni a lerakódott szennyező anyagoktól. Az izzadás tisztító hatása olyan panaszok megszüntetésében is segít, mint a pattanásosság és az arthritis. A vérkeringés fokozódása során életfontosságú tápanyagok kerülnek a bőr alatti szövetekbe és a bőrbe, stimulálva ezáltal azok sejtaktivitását és növekedését. Különösen azoknak a bőrfelületeknek a számára hasznos ez a módszer, amelyekben általában gyenge a vérkeringés.

A hordozható gőzszauna sokkal kíméletesebben hat, mint a hagyományos forrólevegős szaunák. A hagyományos forrólevegős szauna gyakran azért nem elég hatékony, mert a legtöbb ember nem bírja a magas hőmérsékletet, elhagyja a szaunát, mielőtt a gyógyhatás kialakulna. A hordozható gőzszaunában a beáramló gőz sokkal lassabban és kíméletesebben melegíti fel testünket. A gőz a szauna belső oldalán, és a szaunázó testén folyamatosan lecsapódik, lehül. A hordozható gőzszaunában így sokkal hosszabb időt kibírunk, mélyebben lévő testszöveteink is átmelegednek.
A gőzszaunák hőmérséklete a finn típusú száraz szaunákkal szemben nem éri el a 80-100 C fokot. Az 50 C fok körüi kabinban a közel 100%-os relatív páratartalomú nedves gőz kellemesen elviselhető, így a gőzszaunát azok is élvezik, akik a száraz szauna magas hőmérsékletét valamely okból nem szeretik, vagy a magas hőmérséklet egészségügyileg nem javasolt. A bőrt a gőz folyamatosan nedvességgel táplálja, így nem szárad ki. A 3-12 kW teljesítményű gőzgenerátorokkal, automatikus illatanyag adagolással felszerelt kabinokban a napi rendszeres gőzfürdőzés rendkívül kedvező hatással van a légutakra. A gőzfürdőzést megszakíthatjuk egy-egy frissítő zuhannyal
.Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000