Masszázs
Nem érhetjük el a bölcs öregkort,-
egy másik ember útját járva.
 


A masszázs fajták leírása a teljesség igénye nélkül!

Kötőszöveti masszázs
A kötőszövet szerepe többrétű. Részt vesz a szervek táplálásában, raktározásban, védelmet nyújt a különféle mechanikai és fizikai ártalmakkal szemben. Duzzadó és sorvadó képességét könnyen változtatja. Ezek a tulajdonságok képezik a gondolati hátterét a kötőszöveti masszázsnak. Elizabeth Dicke német gyógytornásznő alsó végtagi érszűkületben szenvedett. A melléktünetként jelentkező derékfájdalmait a keresztcsont felett végzett “húzó fogásokkal” igyekezett enyhíteni, amikor alsó végtagjaiban bizsergést, átmelegedést érzett. Ezt a kezelést többször megismételte, így nem kellet megműteni a lábait. Tapasztalatai alapján kidolgozta és bevezette a kötőszöveti masszázst, mint új kezelési módot. E módszer nem kellemes ám hatékony.

Csonthártya masszázs
Ez az eljárás Vogler nevéhez fűződik. A test azon részein masszírozza a csonthártyát, ahol a csontot nagyobb izomréteg nem borítja. A kívánt terápiás hatást a kezelendő felületre gyakorolt szisztematikus nyomás kifejtésével éri el a masszőr. Mivel a csonthártya gazdag idegvégződésekben és igen érzékeny a nyomásra, ez a masszázsfajta sem tartozik a kellemes kezelések közé.

Nyirokmasszázs
Általános immungyengeség, asztma, légúti fertőzések, allergia, cellulit, ekcéma, hajhullás, nem gyógyuló sebek, fekélyek, visszérgyulladás, trombózis, gyomor- és bélrendszeri megbetegedések, reuma, ízületi gyulladás, sérülések, zúzódások, migrénes fejfájás esetén ajánlott.
Amikor a kisartériákból folyadék préselődik a szövetekbe, nyiroknedv keletkezik. Ez a folyadék drasztikusan felhalmozódik, ha egy bizonyos területen gátolt az elfolyás. Nyirokmasszázzsal meggyorsítható az érintett testrészen a nyirokáramlás. A testnedvek áramoltatásán túl a nyirokmasszázs salaktalanítja a kötőszövetet, javítja a nyirokrendszer ellenálló képességét, megszünteti az anyagcserezavarokat, és nyugodt idegállapotot eredményez. A nyirokmasszázs számos betegség kezelésében segítséget nyújt.

Frissítő masszázs
Hatásában és céljában megegyezik a sportmasszázzsal. Általában kevés mozgású, egészséges emberek számára ajánljuk. Bizonyos mértékig pótolja az aktív mozgást. Lényege a test összes izmára kiterjedő, erőteljes, frissítő, masszázs, 1/2 órát vesz igénybe. A mellkas, has, valamint az arc területe nem tartozik az frissítő masszázs keretébe. Végezhetünk félmasszázst is, amikor csak a testfelére terjed ki a kezelés. ( hát-nyak-felsővégtag; csípő-far-alsóvégtag). A teljes masszázst hetente 2 esetleg 3 alkalommal végezhetjük. A félmasszázst heti egy pihenőnap beiktatásával mindennap alkalmazhatjuk.


Aromaterápiás masszázs
A keleti és nyugati technikák egyesítéséből jött létre. Bázisolajba kevert, személyre szabott aromaterápiás cseppekkel történik, minden alkalommal a páciens jelenlegi állapotának megfelelő aromaterápiás olajak keverékét készítjük el. Erősíti, és feszesebbé teszi a bőrt, segít fenntartani jó állapotát, valamint a rugalmasságát. A hajszálereket is erősíti.
Az   arcápolásra használt olajokhoz adagolva elősegíti a sejtregenerálódást. A masszázs relaxáló, stresszoldó hatású, javítja szervezetünk állóképességét és egészen mélyre hat. A masszázsok után 6-8 órán keresztül nem tanácsos fürdeni, hiszen a masszázs alatt kezdődik a felszívódás és órákon keresztül tart.
A svédmasszázs mozdulatait alkalmazva végezzük, személyre szabottan nagy súlyt fektetve a problémás területekre.
Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000