Olajok

Aki meg akar tenni valamit,
talál rá módot,
aki nem, az talál kifogást.

 


Mindig tartsuk szem előtt hogy minden embernek más a bőrtípusa
és máshogy reagál az általunk használt olajokra, krémekre.


További külső használati mód, amikor az illóolaj különböző módokon - úgymint fürdővízben, krémekben, zsíros olajokban a bőrünkkel érintkezik. Itt szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a külső és a belső alkalmazások nem válnak el élesen egymástól, hiszen az illóolajok valamilyen módom mindenképpen bekerülnek a szervezetbe, akár a tüdőn, akár a bőrön, akár belső alkalmazásoknál szájon keresztül. Miután bekerültek, ott helyben fejtik ki hatásukat. Az alkalmazás módjától függően azonban egészen eltérőek a szervezetbe bekerült mennyiségek. A legtöbb nyilván szájon át, kerülhet be, és az emésztőrendszer segítségével szívódik fel.


Éppen ezért egyben ez a legveszélyesebb alkalmazási mód. Egy helytelen adagolás, vagy egy allergiás roham végzetes lehet. Vegyük figyelembe az ellenjavallatoknál, hogy amikor TILOS nagyobb mennyiséget alkalmazni, akkor az TÉNYLEG TILOS ! Az allergiás rohamokat pedig az allergia tesztek segítségével előzhetjük meg. Soha ne használjuk az illóolajokat belsőleg töményen! Mint, minden szervezet idegen anyag, hosszútávon alkalmazva betegségeket idézhet elő. Ezek a szervezetben összegyűlve fölöslegesen terhelhetik, annak méregtelenítő rendszerét. Élvezetből tehát, ne fogyasszuk őket. Belső alkalmazásuk csak és kizárólag kúraszerűen ajánlott, orvosi ellenőrzés alatt. Egy kúra ne tartson 3 hétnél tovább, és utána legalább 3 hét szünet következzen, hogy szervezetünk kitisztulhasson ezektől az anyagoktól. Utána ismét tarthatunk egy három hetes kúrát, de ha tehetjük, használjunk más illóolajat. Erre azért lehet szükség, mert bizonyos baktériumok rezisztenssé válhatnak bizonyos anyagokra, illetve a felhalmozódási veszély is kisebb, ha más illóolajat, gyógynövényt használunk a következő alkalommal.

Ha gyógyszereket fogyasztunk, még azt is meg kell vizsgálni, hogy nem ütköznek-e egymással, illetve nem teszik-e fölöslegessé valamelyik szedését.
Tilos alkalmazni - minden illóolajat - kemoterápia idején.

Masszázs:
Az illóolajok igen gyorsan hatnak a bőrbe történő masszírozáskor. Minden alkalomkor hígítsuk fel az alkalmazni kívánt olajokat, azaz 5-10 cseppjét 20 ml (kb. két evőkanálnyi) növényi zsíros hordozóolajban. Azt még megemlíteném, hogy masszázs után ne zuhanyozzunk egy ideig, mert az olaj kb. 40-50 %-a szívódik fel a masszázs közben, a többi csak 4-6 óra alatt.

Kereskedelmi forgalomban már régóta kapható előre készített masszázsolaj mely egyrészt többszörösébe kerül az általam előállítottnál, másrészt /és ez a fontosabb/ nem személyre szabható így ezeket nem használom. Minden vendégemnek a helyszínen az ő jelenlegi bőrtípusát, állapotát figyelembevéve, segítségével együtt állítjuk össze az aromaterápiás masszázshoz a keveréket.
Kizárólag AROMAX terméket használok évek óta, mely a www.aromax.hu-n megrendelhető.


Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000