Sparhelt
Addig kezdj hozzá a nehéz dolgokhoz, amíg könnyűek..
 


Sparhelt avagy a szegény ember kemencéje!

Mint már tudjuk a puding próbája az evés, így én is vásároltam egy (fiko) sparheltet, amit beüzemelve azt tapasztaltam, hogy a kenyértésztából "igazi" kenyér sül. A vízbe tett tésztát, (olaj nélkül) nem kell kevergetni, az ragadás nélkül fő puhára. A tészta rendesen megnő, a rajta és benne készült ételek átsülnek rendesen stb.
Hátrányaként annyit tudok megjegyezni, hogy a készülék üzemi hófoka 7 Kw de 9-10 Kw-ra is felfűthető, így melegben, nyáron, jobb késő estére, vagy kora reggelre hagyni a sütés főzést.
3-4 edényben főzhetünk és még ott a sütőtér, mindezt egy marék fával tesszük. Mindenkinek csak ajánlani tudom, ha van lehetősége, és kéménye, hát vegyen akár használtan egyet. Ha nincs kiégve, akkor egy samottozással (1/2 órás munka) samottpor és vízüveg keverékével 24 órás száradás után üzembe lehet helyezni hosszú éveken át üzemelő igénytelen konyhaeszközünket, mely az ízek mellett egészséges táplálékkal és meleggel látja el családunkat.

Begyújtást követően, szinte azonnal lehet rátenni az elkészítendő ételeket, 2-3 perc múlva, már nagyon adja a meleget. Az edénykészletet, nem árt lecserélni, és a konyharuhát mindig kéznél tartani, mert ellenkező esetben a most kapható edények fogantyúi megolvadnak, illetve égési sérülésekkel távozhatunk a helyszínről. El kell még mondanom, a sütő része akár egy hétköznapi teljesítménynél is 300-350 C fokos hőt termel, így több alkalommal, érdemes ránézni a sültekre, tésztákra.
A begyújtás után egy edényben vizet teszek fel, így folyamatosan van forró víz a főzés közben mosogatáshoz.
Oldalakat lehetne írni a sparhelt jó tulajdonságairól, akinek van lehetősége vásárolni, próbálja ki, garantálom, nem fog csalódni az eredményben.


Akinek nincs rá lehetősége, az vegyen egy kuktát, több mint a semmi...Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000