Életmód
Aki hozzád fordul,
mind jobb és boldogabb
emberként távozzék tőled...
 


A természetes életmód!

Június a nyár előhírnöke, s a nyári napfordulás hónapja. Már buzognak az erők, melyeknek a gyümölcsök érését kell meghozniuk.
Minden kihajt, rügyezik, a fák az égig akarnak nőni, az ember pedig érzi mindezt. A „tudatos extázis” ideje ez, szellem és anyag egymásba lendülésének az ideje. Test és lélek, szellem és anyag - működjenek egységben, a lélek és a szel­lem biztos vezetése alatt!
Tegyünk nagy kirándulásokat! Szakítsuk ki magunkat minden­kori munkánk és gondjaink igézetköréből, telítsük magunkat az új íz elemek - a föld, a víz, a nap és a levegő - erőivel!


Megjelenik az első igazi életpezsdítő, tisztító gyümölcs - a cseresznye. A cseresznyekúra igazi regeneráló kúra. Napi több kiló sem árt meg belőle. A hónap vége felé terem az érett, lé­dús, úgynevezett „árpával érő körte”, mely az epe- és vesebetegeknek nyújt enyhülést. A friss kelkáposzta a legjobb késő tavaszi, nyár eleji saláta. A tökfélék is megjelennek, kaporral jól hasznosíthatók. Karottából (Karottának a kisebb, gömbölyű fajtákat nevezzük, amilyen például a 'Párizsi piac', a hosszúkás, narancssárga gyökerű fajtákat pedig sárgarépaként vagy egyszerűen répaként ismerjük. Sok fajtája van, közülük számos hazai is), karalábéból és retekből - friss gyógynövénylevelekkel kiegészítve - kellemes esti saláta készíthető.

Aki teljesen helyre akarja állítani egészségét és immun­rendszerét, védekező képességét, és szilárdan meg is akarja őrizni azt, annak a természetes élet- és gyógymódok egészét kell igénybe vennie! Állandó, intenzív, bensőséges kapcso­latban kell lennie, maradnia a természettel és mindazzal, ami természetes!
Július kezdetén az aratásra kell gondolnunk, másodika Sar­lós Boldogasszony napja. Az életet jelentő búza érése, az ara­tás kezdete társul ehhez az asszonyi és terméshez kapcsoló­dó naphoz. Ekkor a falusi emberek az aratási szerszámaikat megáldatták a papjaikkal, majd másnap szent rítushoz illő alázattal kezdték az aratást.

Milyen jó lenne, ha újra megtanulnánk napi munkánk, kisebb-nagyobb elvégzendő feladataink megkezdése előtt áhítatosan kérni annak jó végét; befejezéskor pedig a jól végzett mun­káért hálásnak lenni, hogy volt erőnk, egészségünk hozzá!

Ami a táplálkozást illeti: egyre inkább tudatosítsuk, hogy a nyers koszt hónapja ez, mint minden nyári hónap (május, június, július, augusztus). Jobbnál jobb gyümölcsök és zöldségfélék kínálják magukat táplálékul. A gyümölcsök közé tartoznak a barackfajták, a ribizli, a szilvafajták, a nyári almafajták. Van tehát miből válogatni. A zöldségek közül nagy választékban terem ilyenkor a cékla, a zeller, a hagyma. A májat kitűnően hűtő uborkával, cukkinival is bővül az esti tisztító zöldségvacsora választéka. A zöldségfélék közül az új burgonya - héjában sütve fogyasszuk! - és a tejes kukorica.

A hónap közepétől kiegészül a választék a dinnyefélékkel. Tartsunk dinnye-étkezéseket, dinnye-napokat! A dinnye kimossa a veséket, tisztítja az ereket, oldja a máj koleszterinszintjét. Lehetőség szerint a dús folyadékkal teli gyümölcsöket (dinnyét) 17-19 óra között fogyasszük, mert ilyenkor a legnagyobb a szervezet folyadékfelvétele.



Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000