Mi, micsoda...
Nem az számít, hogy minek születik valaki, hanem az,
hogy mivé nő fel.
 


Akupresszúra
A hagyományos kínai orvostudományból eredő akupresszúra a masszázs enyhe formája. Az akupunktúrához hasonlóan az akupresszúra is a test meghatározott pontjainak stimulálása útján enyhíti a panaszokat. Számos, az ujjhegy körkörös mozdulataival végzett akupresszúra-fogás gyorsan elsajátítható, és célzottan, nehézségek nélkül önállóan alkalmazható fejfájás és fáradtság enyhítésére, továbbá a blokádok megszüntetésére.


Akupresszúrás masszázs

Különösen stresszben, legyengült immunrendszerrel élők számára ajánlott. A masszázs az akupresszúrás pontokon keresztül megszünteti az energiablokádokat, amelyek gátolják a csí áramlását, melynek következtében betegségek fejlődhetnek ki. Az akupresszúrás masszázs után visszaáll az egyenletes energiakeringés.

Akupunktúra
Az akupunktúra terápia alapelve szerint az emberi test több száz ponttal rendelkezik, amelyek az ún. meridián vonalak mentén helyezkednek el. A meridiánokon keresztül bizonyos testtájak és szervek pozitívan befolyásolhatóak és stimulálhatóak. A megfelelő pontokon leheletvékony fémtűket szúrnak a bőr különböző mélységű rétegeibe. Az akupunktúra terápia alkalmazási területeihez tartozik többek között a krónikus fájdalmak és keringési panaszok kezelése, ajánlott azonban a kezelés igénybevétele előtt az orvosi konzultáció.

Algapakolás
Különböző algafajtákból készült meleg pépet viszünk fel a testre és hagyjuk rövid ideig hatni. Az algapakolás gyakran a Thalasso-terápia egy részét képzi és a magas ásványianyag-koncentrációnak köszönhetően elősegíti a bőr szerkezetének javítását, valamint az anyagcsere felélénkülését. Az alga-fajták közül néhánynak antibakteriális, néhánynak pedig antireumatikus hatása van. Az optimális hatás elérése érdekében ajánlott a terápia szakértő általi alkalmazása.

Aquarobic, aquajogging
Vízben, utasítás és gyakran zene kíséretében végzett gimnasztika rejlik. A gimnasztika fenti formája különösen ízületkímélőnek számít, azonban a víznyomás ellen kifejtendő ellenállás miatt edzés- és masszázsjellege is van.

Aromaterápia
Az éterikus olajokat nem csupán az orvostudomány használja antiszeptikus és terápiai segéd-anyagként. Az illatok befolyásolják a limbikus rendszert, azaz az érzelmi világunkat, ezért használhatóak a lelki panaszok kezelésére. Az aromaterápia elsődleges célja a test és a lélek új életre serkentése és megtisztítása. A terápia elemei az inhalálás, az éterikus olajakban történő fürdés, illetve a velük végzett masszázs.


Autogén tréning
Az autogén tréninget a XX. század elején egy Johann Schulz (1884-1970) nevű pszichiáter fejlesztett ki. A tréning az autoszuggesztió módszerén alapul. Egyszerű gyakorlatok végzése segítségével ülő, illetve fekvő helyzetben bizonyos formulákra vagy testrészekre koncentrálva az ellazulás mély állapota érhető el. Egyszerű, sablonszerű mondatok ismételgetésével célzottan szólítjuk meg szerveinket és ezek funkcióit (pl.: „A bal lábam meleg és nehézzé vált…”). Az autogén tréning végzése főképpen idegi eredetű zavarok, összpontosítási nehézségek és alvási zavarok kezelésére ajánlott. Tartós eredmény kizárólag rendszeres gyakorlatvégzéssel érhető el, de a tréning alkalmankénti rövid végzése is pihentető hatást nyújthat.Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000