Masszázs
Az igazi nagyság mértéke az,
hogy mekkora szabadságot adsz másoknak, nem pedig az, hogy mennyire tudsz másokat arra kényszeríteni, amit te akarsz.
 


A masszázs fajták leírása a teljesség igénye nélkül!

 

A különféle masszázstechnikák besorolhatók a keleti, illetve a nyugati irányzatok csoportjába, melyek a következők

 


Svédmasszázs
Javasolt reumás betegségben szenvedőknek, mozgásszervi probléma esetén, szívpanaszok és magas vérnyomás kezelésére, tartáshibák korrigálására, izommerevség oldására, légzési problémák és pszichoszomatikus betegségek gyógyítására. A klasszikus, görög-római korban gyökerező masszázst a XIX. században fejlesztette ki Per Henrik Ling svéd gyógytornász és J. Georg Mezger holland orvos.
A masszőr által kivitelezett mozdulatsor könnyű simításból, gyűrésből, dörzsölésből, rezgetésből,  nyomásból, hajlításból, nyújtásból, körkörös mozgatásból áll.

Gyógy masszázs
(orvos utasítására végzett gyógyító-, rehabilitáló masszázs.)
Az orvos utasítására végzett gyógyító jellegű, rehabilitáló rendszeres kezelés, melyet lehet különféle fizikoterápiás kezeléssel, valamint gyógytornával társítani. Ebbe a kategóriába soroljuk a szegment-, kötőszöveti- és a csonthártyamasszázst.

Sport masszázs
(mélyszöveti, erőteljes, mozgékonyság és teljesítményfokozó)
Nem kell olimpiai versenyzőnek lennie ahhoz, hogy kihasználja a sportmasszázs mély szövetekig ható erőteljes mozdulatainak kiváló hatását. Bárki igénybe veheti a mozgékonyság növelésére, izmok fellazítására, izomduzzanatok enyhítésére, fájdalomcsillapításra, valamint a sérülések gyógyulása utáni rehabilitációnál, a teljes mozgáskészség visszaállítására. Fokozza a teljesítményt és nyugtatólag hat a sportolóra. A testmozgás előtti masszázs csúcsformában tartja az izmok rugalmasságát, csökkenti a merevséget és növeli a terhelhetőséget. A testedzés után feloldja az izomfeszülést, és a tejsav eltávolításával megkíméli a sportolót az izomláztól.


Szegment masszázs
Egyes szervek azonos gerincvelői szegmentumból nyerik idegi ellátottságukat, és így funkcionális kölcsönhatásban állnak egymással. Egy szerv megbetegedésekor az azonos szegmentumhoz tartozó bőrfelületen, izmon, izületen és idegeken elváltozás jelentkezik. A szegmentmasszázs célja, hogy a megfelelő szegmentumokra kifejtett hatással a betegséget fenntartó reflexkört megszakítsa, és a szegment szöveti állapotában kialakult kóros funkciózavart normalizálja.
Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000