Betegségek
Vágyakozó gondolataidat változtasd erőteljes akaraterővé...
 
Izomgörcsök
Fájdalmas lábikragörcs kialakulhat az izom túlságosan nagy igénybevételekor (pl. sportversenyen, munka közben stb.), de minden különösebb ok nélkül is. Nagyon sokan szenvednek tőle éjszaka, amikor alvás közben jön elő.
Ezek a görcsök nagy fájdalommal járnak, de általában maguktól megszűnnek.

Egy feszítő érzés gyorsan fájdalmas görcsbe rántja az egész lábikrát. A görcs ideje alatt nehéz mozgatni a lábat. Néhány perc elteltével az izmok összehúzódása enyhül, majd elmúlik, de továbbra is fennmarad egy kellemetlen érzés, amely levertséghez, könnyebb végtagfájdalomhoz hasonlítható.


Nem sokat lehet tudni arról, hogy mi okozza a lábikragörcsöt, és miért éppen éjszaka jön elő a leggyakrabban. Általában a magnézium-, kálium- kálcium- vagy folyadékhiány játszik szerepet a kialakulásában. Az esetek többségében a görcs teljesen egészséges embereknél fordul elő. Kialakulását több kockázati tényező is növeli: pl. diabétesz, keringési rendellenességek, idegrendszeri betegségek és bizonyos gyógyszerek szedése. A lábikragörcs leggyakrabban intenzív fizikai megterhelés vagy hosszantartó, erős izzadás után jelentkezik.

Javallat:
Masszírozza óvatosan az összehúzódott izomzatot!
Végezzen az adott izomcsoporton feszítő nyújtó gyakorlatokat!
Vegyen egy nyugtató fürdőt rozmaring vagy fenyő (tűlevél) kivonattal!
Fedje be a lábikrát langyos borogatással!
Ha nics lehetősége meleg fürdőt veni, zuhanyozzon meleg vízben! Magnézium, kálcium és káliumhiány is okozhat görcsöket, így az elégséges táplálkozás elengedhetetlen. Magnéziumban gazdag ételek a növényi csírák, a gabonakorpa, a a lenmag, a dió, a köles, a teljes rizs és a hal. Hasznosnak bizonyulhat egy táplálékkiegészítő gyógytermék is. Kálciumot találhatunk

Ma már mindenki számára hozzáférhető gyóygyszertárakban a különböző magnézium tartalmú készítmények, ezért azok rendszeres szedésével is megelőzhetőek a panaszok!

orvosi segítség
Megállapítja, hogy lehet-e egy másik betegség a görcs eredete. Amennyiben a tünetek makacsul visszatérnek, gyógyszeres terépiát javasolhat: pl. magnézium tartalmú készítményt vagy izomlazítót.Felhívnám figyelmét, hogy soha ne Ön döntse el milyen betegsége van! Forduljon orvoshoz, az ő feladata elvégezni / tetni / a különböző vizsgálatokat mellyekkel felállítható a diagnózis és kezelés!


 


Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000