Publikáció
Addig kezdj hozzá a nehéz dolgokhoz, amíg könnyűek...
 


A kismama masszázs …

A mai rohanó világunkban, az egészségmegőrzés fontos része lett életünknek! A baba tervezésekor mindenkinek egy vágya van, hogy egészséges erős gyermekünk szülessen. Ezért, már a megfogantatás előtt szoktassuk hozzá testünket a masszázshoz és válasszuk ki a nekünk legmegfelelőbbet. Fontos lehet ez a masszőr számára is, aki már ekkor megismeri izmaink állapotát és megfelelő életmód változtatási tanácsokkal lát el bennünket a várandóság időszaka előtt. A várandósság idején végzett masszázs lehetőséget ad a leendő anyukáknak az ellazulásra, a sokukat gyötrő hát- és derékfájdalmak, valamint a stressz megszüntetésére. Mint tudjuk ebben az állapotban kerülendő minden fajta fájdalomcsillapító gyógyszer, ezért ajánlják a masszázst orvosaink is.

 


A masszázs: A kismama, egy kényelmes féloldalt fekvő testhelyzetet vesz fel a masszázs során, majd masszázsolajjal a bokájától, a nyakáig, kötött sorrendben átmasszírozza a masszőr. Csak és kizárólag olyan olajjal engedjük magunkat masszírozni, ami akár meg is ehető. Amit ránk kennek, belénk masszíroznak az mind bekerül a testünkbe, a bőrünk és vérereinken keresztül át a babába is. Tilos a rozmaring és a kakukkfüves illóolaj, vagy egyéb ezeket az illóolajokat tartalmazó készítmények használata, mert nem kívánatos hatással lehet a babánk állapotára. A talpmasszázst a terhesség egész ideje alatt kerüljük, mert a talp reflexzónáira nyomást gyakorolva, belső szerveinket is stimuláljuk, aminek nem kívánatos következményei lehetnek. Sokan kérdezik, hányszor jöhetnek masszázsra. A szervezetünk mindig megmutatja a helyes utat, tehát ha hiányzik neki a gyógyító érintés, akkor úgy is fog jelezni.

A szülésnél A masszázs megkönnyíti a szülést is, mivel az izmok ellazulását segíti, csökkenti a kóros izomtónust, izomfeszülést. A masszázs alatt a légzés mélyebb és oldottabb lesz, vérnyomásunk stabilizálódik, ez is javítja a koncentrációs és relaxációs képességet, melynek nagy hasznát vesszük a szülőágyon.
Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000