Kenet

Ha elég nagyok az álmok
és a vágyak,
akkor a körülmények
nem számítanak...

 


Kenet, vagy masszázs?


Sok egyházfi (papok, lelkészek) óckodnak a masszázstól, sőt a Katolikus Egyház a XVI. szászadtól a XVIII. századig, Európában tiltotta a testi érintést. A papok megakadályozták és szigorúan (máglyával, kínzásokkal) büntették és üldözték azokat, akik a testi érintésekkel gyógyítottak.

A Bibliában, és a látomásokban, hogy értelmezik a kenetet? Az ó héberben nincs szó a masszázsra. Így fogalmazták meg ezt Jézus idejében: Bekente testét, megkené lábait stb.


Pl.: „Tegnap, nagycsütörtök előestéjén, volt az Úr utolsó nagy lakomája, barátaival együtt, Bethániában, a bélpoklosságból kigyógyított Simon házában. Itt kente meg Mária Magdolna Jézust utoljára…”
„Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében.”
„Megállt mögötte a lábánál sírva, és könnyeivel kezdte öntözni a lábát, és hajával törölte meg; csókolgatta a lábát, és megkente kenettel.”
„Mária pedig fogott egy font igazi, drága nárduszolajat, megkente Jézus lábát, és hajával törölgette azt. A ház megtelt a kenet illatával.”

Vannak keresztények, akik a masszázst keleti, „rituális” pogány eszköznek tartják (nem tudom honnan vették ezt) így azt nem végzik és nem is alkalmazzák, sőt akit tehetnek lebeszélnek róla.
Volt olyan hölgy, aki azért nem jött el hozzám tanulni, mert szerinte a keleti masszázsok hitetlenek és rosszat tesznek az embernek. Ezért elment és csak a svédmasszázst tanulta meg, mert szerinte az keresztény masszázs… érdekes
Tartsuk szem előtt azt a tényt, hogy a masszázsok közül a megfelelő illóolajokat használva jutunk a legjobb eredményhez. Tehát nem össze-vissza kevergetve az olajokat, hanem megfelelő arányban a megfelelő olajokat kell használnunk.
Annyira becsben tartották ezt, hogy folyamatosan titkolták, és titkolja ezt az egyház a mai napig a halandó ember előtt.

A kenet adását (mikor valaki beteg), a pápai törvény úgy fogalmazza meg, hogy egy keresztet rajzolva a homlokra, vagy a beteg testrészre adva maximálisan elegendő.

A Vatikán felfogásában nem használnak ma már, csak egy kevéske illóolaj keveréket a gyógyításhoz (kenet adásához). Az előírások szerint, a masszázsban is kevesebb illóolajat használunk sok bázisolajjal (nehogy már vég a végén meggyógyuljon valaki). A Bibliában sok esetben láthatjuk, hogy tömény illóolajjal, vagy azok keverékével gyógyítottak, űztek ördögöt stb. elenyésző bázisolajat használva.
Az egyház nem adja ki a keverékek pontos arányát, a recepteket, melyet Jézus átadott az utolsó vacsorán az apostoloknak az olajokról, kenőcsökről, azokat híven őrzik.

Kérdezhetnénk, hogy miért?
A kérdésre a válasz, ami mely felvetődik bennetek, a Bibiliában is megtalálható, mert nem érdemes mindenki a kenetre, a gyógyulásra… akik megérintik az Isteni olajokkal felkent tárgyakat, azonnal meggyógyulnak és szentté lesznek. Tehát nem mindenkinek lehet megérinteni a felkent (felszentelt), tárgyakat, nem hogy ezekkel az "Isteni" olajokkal és imákkal még meggyőgyították volna őket.Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000