Eszközök

Mindenki úgy él, ahogy tud,
nem úgy, ahogy szeretne.

 


Köpölyözés

A köpölyözés során forró levegővel telt poharat teszünk a bőrre (vagy vákumköpölyözést használunk), mire a "pohár" belsejében lévő negatív nyomás hatására a bőr és a lágyrészek megemelkednek, bedomborodnak a pohárba, tulajdonképpen egy szívó hatás érvényesül. Szétoszlatja a hideget és a nyirkosságot. Hatása megfelel egy mély masszázsnak.


Technikája
A hát bőrét bekenjük egy jó zsíros, semleges kenőccsel. 95-96%-os alkoholos vattát fémrúdra pödrünk, meggyújtjuk, egy pillanatra a pohár belsejébe dugjuk, majd a poharat a megfelelő területre tesszük. Rajta hagyhatjuk egy területen, vagy lassan csúsztatjuk függőleges irányban a gerinc mentén.

Vákumköpölyözésnél hasonlóan járunk el, de itt nem kell alkohol. Ráhelyezve a köpölyt a testre, egy vákumpumpával megszívjuk azokat, mint a képen is látható addig, hogy az alatta lévő bőrt, bőr alatti kötőszövetet, izomzatra megfelelő szívó hatást tudjunk gyakorolni.

Nem nehéz köpölyözni, de azért némi rutint jó ha van, amit sok gyakorlással lehet elérni. Minden masszőrnek tanítom és tanítatnám, hiszen úgy is mondhatnánk, a masszőr a köpöly nélkül egy félkarú óriás. Vannak módszerek, melyeket nem ajánlok, csak akkor, ha megfelelő tapasztalattal rendelkezünk, és ha már a normál köpölyözést ismerjük, ilyen a véreztető köpölyözés.
Ebben az esetben mielőtt felhelyezésre kerül a köpöly, meg kell szúrni az adott problémás területet, majd erre kell ráhelyezni a köpölyt. Ekkor az ott pangó vért, a köpöly a vákuum hatására kiszívja. Alapkövetelmény, hogy ismerjük a testet és a vérerek futását azon. Ma már ritkán és Magyarországon is egyre kevesebben használják, egyrészt a törvények miatt, melyek nem engedélyezik ezt a gyógyítási módot, másrészt a tudatlanság miatt, mert kevés szakember van aki ezt ismeri és tanítja is.
Használható nyak- hát- derékfájásra, tüdőgyengeségekre - elhúzódó köhögés, asthma esetén stb...


Egykoron sokan tudtak köpölyözni Magyar honban, sajnos ma már igen kevés olyan emberrel lehet találkozni, akik szeretik és használják is ezt a technikát megfelelő rutinnal, napi rendszerességgel.
Gyermekeket, felnőtteket egyaránt köpölyözhetünk, de terhes nőknél, szív és vérnyomásbetegséggel kűzdőknél illetve olyanoknál akik valamilyen vérhigító gyógyszert szednek ne alkalmazzuk.

 


Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000