Masszázs
Addig kezdj hozzá
a nehéz dolgokhoz,
amíg könnyűek...
 


Masszázs angina pectoris vagy stenocardia esetén

Legtöbbször szorongás, nehézlégzés és mellkasi fájdalom jellemzi. A fájdalom általában a szegycsont mögött vagy bal oldalán jelentkezik, és a nyakba, állba, hátba, karokba sugárzik. Ritkán a fájdalom csupán a karokban, kézízületekben vagy tarkótájon jelentkezik. A panaszok nagyon változatosak lehetnek aszerint, hogy a fájdalmak milyen irányba sugároznak.

Az angina pectorisban szenvedő betegek 4 csoportba sorolhatók: először azok, akikben az angina szorítások ritkák, vagy csak nagy fizikai erőfeszítés közben jelentkeznek. A második csoportban - ritka angina - tünetek pl. mikor lépcsőzik, vagy egy erőltetett séta alkalmával. A harmadik csoportban a gyakori tünetek a normál terhelés mellett is észlelhetők (sima terepen, vagy akár az otthonában is észlelhető tüneteket tapasztalunk). Az angina pectoris negyedik csoportjába tartozók nyugalmi helyzetben és terhelés nélkül is keringési elégtelenséggel küzdenek.

A stenocardia masszázs kezelése magában foglalja az aktív motoros kezelést (megfelelő munkát és pihenést), a kiegyensúlyozott étrendet, az előírt testmozgást, az orvos állandó felügyelete mellett.

A stenocardia masszázsának a feladata, az érrendszeri reakciók normalizálása, a szívkoszorúér görcsök enyhítése, az anyagcsere javítása, a test fizikai igénybevétele.
A masszázs a  hátoldal bal oldalán kezdődnek a fekvő helyzetben. A hosszirányú simítás után (3-5 alkalommal) a hosszirányú összenyomást a bal oldalon (4-6 alkalommal) és a jobb oldalon (2-3 alkalommal) végezzük. A hosszú hátsó izmok dagasztása: a tenyér szélén, csipetnyi alakú (3-5-ször), a legtágabb izomban: az ujjak szokásos, kettős gyűrűje és ujjai (3-4 alkalommal), rezegtetés és simítás (2-4 alkalommal).
A háton lévő hosszú izmoknál a gyúrást megismételjük (2-4-szer), és a hüvelykujj (3-6-szor) kisméretű párnával dagasztjuk. Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000