Masszázs
Addig kezdj hozzá
a nehéz dolgokhoz,
amíg könnyűek...
 


Masszázs angina pectoris vagy stenocardia esetén

A dörzsölést (3-5 alkalommal) és a gyúrást a latissimus dorsi izom kettős gyűrűjén nefeledjük, (3-5 alkalommal), Rezegtetés, simítás, simogatás (2-4 alkalommal). A gerincoszlop paravertebrális (gerinc melletti) zónáinak dörzsölése. Jól dolgozzuk meg a  C6-C4, D6-D2, D12-L1 csigolyák mentén a gerinc melletti mélyizmot.
Egyenes és kör alakú dörzsölés hüvelykujjjal (3-5-ször), akár ököllel (2-4 alkalommal), összenyomva, gyúrás a hüvelykujjával (3-5-ször). Ismételd meg a paravertebrális zóna egész részén az előzőeket  (2-3 alkalommal), Itt a belső tereket a bal oldalon dörzsöljük. Trapezius (csuklyás) izmot és a scapula (lapocka) körüli izmokat jól masszírozzuk át.

Ezután a beteg megfordul és hanyatt fekszik,  a masszázs folytatódik elsősorban a mellkas bal oldalán (pectoralis major izmok masszázsa).
Hosszanti alternatív simítás (3-5 alkalommal), hosszirányú összenyomás (3-5 alkalommal), gyúrás, rezegtetés, simítás (2-3 alkalommal).

Az interkosztális térben a (bordaközi) izmok egyenes vonalúak, ezeket a szegycsontról indulva (2-4-szer) masszírozzuk végig. A szegycsonton a dörzsölést a hüvelykujjal végezzük, a pectoralisig (nagy mellizomig, a nőknél az emlőmirigyekig). Ezután dörzsölje a hypochondrium szöget (3-5 alkalommal). A fekvő helyzetben, a végtagok közül, különösen a bal kéz masszírozására fektessük a hangsúlyt. A legtöbb időt, a vállal töltsük. Simítás (2-3 alkalommal), összenyomás (3-6-szor), gyúrás (4-8-szor). Ezt a komplex masszázst ismételd meg az egész a karon 3-5 alkalommal.
A masszázst naponta vagy minden más napon, naponta egyszer vagy kétszer végezd el. A masszázs ideje kb. 15-22 perc.

Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000