Masszázs
A világ utálja a változást,
mégis ez az egyetlen dolog ami a haladáshoz vezet.
 


Akik még nem tapasztalták a masszázs jótékony hatásait,
azoknak izelítőül rövid leírással szolgálok!

A masszázsnak nem célja a hagyományos orvostudomány vagy gyógyászati módszerek helyettesítése, hanem annak kiegészítése, a gyógyulás elősegítése, ám legfőbb célja a betegségek megelőzése és a szervezet felfrissítése.

Egy jó masszőr épp azt teszi, amit az orvos nem. Hozzányúl a testedhez, olyan belső folyamatokat indít el, amire egy gyógyszer sem képes.


A masszázst már évezredek óta alkalmazzák fájdalomenyhítésre, különféle betegségek gyógyítására vagy csak egyszerűen a jó közérzet érdekében. Az ókori görög és római orvosok számára a masszázs számos testi nyavalya megszüntetésére és nem utolsó sorban a fájdalomcsillapításra szolgált. A középkorban minden, ami a testtel kapcsolatos volt, így a masszázs is háttérbe szorult. A XIX. században éledt újjá, a ma svédmasszázsként ismert technika elterjedésével.
Keleten mindig is nagy kultusza volt a testi folyamatok masszírozással történő serkentésének, nagyra értékelték az ismert technikák gyógyászati alkalmazását.

A MASSZÁZS ÁLTALÁNOS HATÁSAI
Alapvető a vérkeringés megváltozása. Masszázs hatására fokozódik a vérkeringés, megváltozik a szervezetben keringő vér eloszlása, a percenkénti pulzusszám és a vérnyomás. Fokozódik a nyirokkeringés is. A keringés fokozódása mellett változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet kiválasztás és ezáltal a méregtelenítés. A masszázs hatással van az idegrendszerre is. Erős ingerlő fogások alkalmazása ingerlő élénkítő hatású, fokozza a szervezet aktivitását. Az előbbiekkel ellentétben nyugtató jellegű fogások a test elernyedéséhez, pihenéséhez járulnak hozzá.

A MASSZÁZS HATÁSAI
A masszázs alkalmazásánál a szervezetben egymással sokban összefüggő élettani változások jönnek létre.

a./ A masszázs hatása a bőrre
A masszázs hatására a bőrben vérbőség keletkezik, közben emelkedik a bőr hőmérséklete.
A fogások alkalmazása közben olyan kémiai anyagok termelődnek, amik értágító hatásúak és a vérkeringést élénkebbé teszik, ezáltal hozzájárul a szövetek jobb táplálkozásához, élénkül a sejtek anyagcseréje. Simító és dörzsölő fogások hatására meggyorsul a bőr felületén lévő, elhalt hámsejteknek a bőrrel való leválása és közben fokozódik a mélyebben fekvő fiatalabb sejtek növekedése. Hozzájárulnak a bor természetes rugalmasságának megőrzéséhez, a sorvadás csökkentéséhez, tónusának növekedéséhez. Masszázs közben fokozódik a faggyú- és verejtékelválasztás. Ezek a hatások hozzájárulnak a szervezet hőszabályozó folyamatainak kiegyensúlyozott működéséhez.Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000