Oktatás
Aki hozzád fordul,
mind jobb és boldogabb
emberként távozzék tőled...
 


Trigger pontok

A trigger pont egy csomópont, mely az izomszövetekben jön létre több izomrost helytelen működése miatt, mely kialakulhat fizikai és lelki megterhelés miatt.
Az akupunktúrához hasonlóan - ám jórészt saját pontrendszerrel dolgozva - az adott szervekhez tartozó reflexzónákon, akupunktúrás meridiánokon és az idegpályákon keresztül igyekszik szabályozni az egyes szervek működését. A perifériás idegek segítségével jut el a mélyebb szabályozandó területekre a hatása.


A kezelések során amennyiben ezt orvos végzi, 0,5 - 1 %-os Procaint vagy Lidocaint alkalmaz melyet befecskendez az adott trigger pontba.

Mára már trigger masszázs képzést hirdetnek, ami teljességgel érthetetlen számomra, hiszen a trigger pontok ismerete a masszázsok része. Ezért itt a honlapomon letölthetővé teszem kinyomtatható formában a trigger pontokat, azok fájdalom kivetüléseit.
Ma már mindenből pénzt csinálnak, és mindent darabokra szednek, hogy jobban értékesíthető legyen, így jártunk a svéd masszázzsal, amit 3 részre szedtek a szocializmusban (gyógymasszőr, sportmasszőr és fürdősmasszőr). A svédmasszázs mozdulatait lecsökkentették a tanfolyamot oktató cégek 20-30 mozdulatra, kivéve belőle a kimozgatásokat, feszítéseket stb. így már 1-2 nap alatt a „szerintük” képzett és oklevéllel ellátott végzett hallgatókkal azt tudatosítják, hogy ők masszőrök. Nem beszélve az egyéb különböző szex és egyéb masszázsokról, ami meg sem közelíti sem tudásban, sem semmilyen formában a masszőr, vagy masszőz szaktudást.

Fogadjátok tőlem szeretettel ezt a trigger pontok képekkel illusztrált segédletét, melyet használhattok munkátok során, ezzel leszegényítve az olyan cégeket, akik ebből külön tőkét kovácsolnak, és külön masszázsként hirdetik meg a tanfolyamokat.

trigger_pontok.pdf


Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000