Olajok

Aki meg akar tenni valamit,
talál rá módot,
aki nem, az talál kifogást.

 


Mindig tartsuk szem előtt hogy minden embernek más a bőrtípusa
és máshogy reagál az általunk használt olajokra, krémekre.


A masszázs formája határozza meg mikor milyen készítményeket alkalmazhatunk! Mindig tartsuk szem előtt hogy minden embernek más a bőrtípusa és máshogy reagál az általunk használt olajokra, krémekre. Illóolajok használata előtt végezzünk allergiapróbát, és csak azokat az olajokat használjuk melyek tulajdonságát és hatásmechanizmusát ismerjük.

Az egyetlen terápia, amely egyesíti magában a gyógynövények és a hagyományos kezelés előnyeit. Az aroma azt jelenti: illat, a terápia azt jelenti: kezelés.


Az illóolajok adják a növények virágainak, gyümölcseinek jellegzetes illatát. A növények igen kis mennyiségben tartalmaznak illóolajat, pl. 5 tonna rózsasziromból, 1 kg rózsaolaj állítható elő. A növény fennmaradásában fontos szerepet játszó illóolajat a növény "életerejének" is hívják. Több, kevesebb illóolajat a növény minden egyes része (gyökere, szára, levele, virága, gyümölcse) tartalmaz. Pl. a narancsfa gyümölcse a narancsolajat, a levelek, a hajtások a petitgrain olajat, míg a virág a neroli, narancsvirágolajat adja.

Több mint 400 féle illóolaj ismert, ebből kereskedelemben Magyarországon kb. 70 kapható. Ebből a 70-ből mindenki ki tudja választani a neki megfelelőt.

Most nézzük a külső alkalmazásokat. A legelterjedtebb a párologtatás, kis divatos illatlámpákban. Itt is szeretném felhívni a figyelmet, hogy a füstnek is lehet szaga. Gondolkodjunk. Télen ott vannak a fűtőtestek. Ha például amúgy is párásítani kell a szoba kiszáradt levegőjét, tegyük az illóolajat a párologtató edénybe. Nyáron, az ablakon betűző nap szolgálhat fűtőtestül, felmelegítve néhány tárgyat, melyet kihasználhatunk párologtatás céljára.
Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000