Masszázs
Addig kezdj hozzá
a nehéz dolgokhoz,
amíg könnyűek...
 


Masszázs technika a myositis kezelésére


A krónikus izomgyulladással járó betegségeket idegen szóval myositisnek nevezzük. A betegségek mindegyikére jellemző a tartósan fennálló izomgyulladás, ami izomgyengeséggel, izomfájdalommal, esetleg lázzal jár.
Több olyan kórkép is ismert, mely elsődlegesen az izomszövetet érinti. Ilyenek például az ún. polymyositis, a dermatomyositis, valamint a zárványtestes myositis.
A myositis okai lehetnek hidegek, traumatikusak és fertőzőek. Ezt a betegséget a specifikus izomterület fájdalma, induktivitása és duzzanata jellemzi. A fájdalmat súlyosbítja az izmok összehúzódásának kísérlete. A myositis lehet akut és krónikus.


A masszázs és a hőkezelés egy sor olyan intézkedés, amely jelentősen felgyorsítja a gyógyulást.

A masszázs különösen kedvező hatású, ha dörzsöléssel – apizartron, vagy abexine gélt  stb. használunk. Az apizartron krémet Oroszországból rendelhetjük meg, 50 g 2850 Ft, míg az abexine krém nálunk kapható 7800 Ft-ért ugyan ennyi mennyiség.

A masszázs rendszeres napi 2 alkalommal kell. A munkamenet időtartama minden esetben más legyen (5-15 perc vagy több).


A masszázs a következő:
A masszázst olyan technikákkal kell kezdeni, mint a könnyű simítás és a rezegtetés (nagy izmok - gluteus, gastrocnemius stb.).
Utána egyenes és kör alakú dörzsölés következzen. Először a hüvelykujjal, majd a négy ujjal, majd a hajlított ujjakkal és végül a tenyér aljával. A dörzsölésnek egyre erőteljesebben kell végezni.
Utána következzen a mély gyúrás mely több irányú legyen.
3-5 perccel a masszás vége előtt ismét dörzsölést kell alkalmazni, a fájdalmas hely terület köré apizartron, abexine esetleg diclofenac tartalmú krémet masszírozzunk.
2-3 perc múlva mélyen, de óvatosan masszírozzuk a fájdalmas helyet fent említett krémek egyikével.

A masszázs után száraz ruhával takarjuk be a fájdalmas területet, vagy gyorsan öltözzön fel a páciens, hogy a termelődő hő kifejthesse a hatását.


Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000