Publikáció
Mindenki úgy él, ahogy tud,
nem úgy, ahogy szeretne.
.
 


Masszázs javallatok operációk után!

A kisebb műtétek után nehezünkre esik a legkisebb mozgás is, úgy érzi a páciens, hogy minden mozdulata fáj, legyen az, akár egy kisebb „vakbél” (a gyulladt féregnyúlvány (appendix) eltávolítása, az úgynevezett appendectomia) műtét.

Az izmokban futó hajszálerekbe nem jut elég vér, így rosszabb lesz az oxigénellátottsága a szervezetnek, a sejteknek. A megfelelő nyirokkeringés hiánya miatt, a testben a különböző mérgek lerakódnak, a műtét utáni gyógyulás lassul. A masszázs műtét utáni legfőbb hatása, hogy fokozza a vérkeringést az izmokban, a nyirokkeringést, és a belek perisztaltikus mozgását, hogy azok megfelelően tudjanak működni. Megfelelő masszázzsal, normalizálódik a páciens szervezetében a friss oxigén ellátottság, a tápanyagok szállítása, a sejtekben, illetve a szövetekben lerakódott salakanyagok (méreganyagok) is gyorsabban távoznak.

Nem véletlen, hogy a fejlett országokban, az orvosok, kötelezőérvényűnek veszik a masszázs elrendelését, minden műtéti beavatkozást követően, miután a beteg kikerült a kórházi ápolás köréből! Minden normális országban, a gyógyítás fontos része a páciens műtött testrészének, annak regenerálódásának felgyorsítása, és a műtéttel járó pszichés hatás megszüntetése, az esetleges hegburjánzás megakadályozása, vagy csökkentése. A műtét után hat hétig, nem szabad az adott területet masszírozni, legfeljebb a körülötte lévő területet. Tartsuk szem előtt, hogy egy fent említett appendectomia műtétnél, gyakorlatilag a has jobb alsó szakaszát kivéve, az egész test masszírozható a kórházi ápolást követően.


A felvilágosult, jól képett orvosok, tudják, hogy a masszázs, gyakorlatilag, miden operáció után segít a páciensen, lehet az szívműtét, csípőprotézis- műtét, porckorong sérv, illetve esetleges törések, (rándulások) stb. Ide tartozik a még oly sokat emlegetett, decobitus (felfekvés), ami különösképpen nagy szerepet játszik a hosszantartó gyógyulási folyamatoknál, mely kerülendő minden páciens számára. Lásd a hatvanas-hetvenes években, főképp Amerikában a kóma központok tele voltak masszőrökkel, hogy a magatehetetlen betegeket átmozgassák, masszírozzák. Személy szerint, én minden bénult embernek, kötelező masszázst írnék elő maximum három napos időintervallum betartásával.

Összefoglalva, egy tő mondatban:- Kell a masszázs!

Zayzon Nándor

Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000