Életmód
Aki hozzád fordul,
mind jobb és boldogabb
emberként távozzék tőled...
 


A természetes életmód!

Azelőtt nemcsak az ízeknek volt minősége, hanem a tűznek is. (A népi gyógyászatban például még azt is figyelembe vették, hogy mikor kell a beteg mellett bükkfával, avagy nyírfával fűteni.)


Az étkekből felvett életerő táplál minket. A fával létrehozott tűz az étel minőségét is javítja. Mindaz, ami valóságos láng - e tekintetben még a gázláng is, hasonlít ehhez, de csak hasonlít. Az elektromosan keltett hőben azonban ez a minőség már nincs meg, az csupán anyag alatti molekularezgés, étkeink minőségfokozására nem alkalmas.

Nagyon fontos a fény és a meleg együttes hatása. Éppen ezért érdemes kerülni az olyan tűzhelyeket, ahol nincs láng. Vajon miért? Mert a tűzben lévő energiát - amely rezgések­ből áll - az étel, az edény át tudja venni, ez az energia pedig segít minket.

Felhasznált irodalom: Balog Béla: A természetes életmód kalendáriuma


Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000