Koronavírus
Minden, ami történik velünk, tanulságot hordoz magában, amely gazdagíthatja életünket.
 


Koronavírus ellen ajánlom
Korona vírussal, és a vakcinákkal kapcsolatosan kérdeztétek többen, így válaszolok!


Magyarországon népbetegségnek számít a vashiány, de a fejlett országokban is – elsősorban a táplálkozási szokásokból és az életmódból adódóan – akár a lakosság 60-70- 80 százalékát érinti. A statisztikai adatok, melyeket a kórházakban bent fekvőknél tapasztaltak 35%-os vashiányt állapítottak meg. Miért érdekes ez a koronavírus, az oltások és a halálozások tekintetében? Mert a vashiány esetén az egyén fizikális és mentális teljesítőképességének és az immunrendszer működésének csökkenése figyelhető meg, és még itt nincs vége. A tünetek közé tartozik még a fáradtság, gyengeség érzet, fejfájás, stb. A hemoglobin szint csökkenésével, fizikai terhelés hatására kialakuló légszomj, esetleg mellkasi fájdalom, a trombocita szám növekedése, és elégtelen oxigénszállítás várható. Nem szeretnélek fárasztani, így ha több minden érdekel a vasról, úgy nézd meg a weboldalam alatt a publikációim menü, és alatta a vashiányt. Laborvizsgálat, vas érték megnézése: Lásd a publikációim menü alatt.

Képzeld el, hogy mit tesz a koronavírus, milyen szövődményeket okoz, és ezt miért teheti meg! Az immunrendszered a vas nélkül nem sokat ér, így a kevés vas miatt gyenge, aztán itt van az oxigénszaturáció amit mondanak, hogy mindenki nézegesse. Lehet nézegetni, de attól nem lesz több a vasa senkinek. A vas nélkülözhetetlen az élethez. Főleg a vörösvértestekben található, egészen pontosan a hemoglobinhoz kötődik és szállítja az oxigént, de megtalálható a myoglobin fehérjeszerkezetében is, mely az izmokban található, és azok anyagcseréjéért is felel. A következő pedig a véralavadási faktor, tehát a trombocita szám a vérben. Melynek alappillére, megint a normál vastartalom megléte!

Tudnod kell, hogy sokan hirdetik az egészséges táplálkozást, mely közel áll vagy épp teljesen vegetáriánus életforma. Szem előtt kell tartanod, hogy a vas egyes növényekben kifejezetten magas arányban van jelen, mégsem ezek az ideális beviteli források. A növényi vas felszívódása ugyanis sokkal rosszabb, mint az állati eredetűé. A vegetáriánusok körében a vashiány sokkal gyakoribb, így számukra a vastabletták szedése gyakran szükséges, és ezt statisztikai adatok alátámasztják.

Sajnos az élelmiszereinkben egyre kevesebb vas található, és ez köszönhető a túlzott vegyszerezésnek stb. A vas egy esszenciális elem, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem képes azt előállítani, csak külső forrásokból tudja felvenni. A vasat a táplálék útján vesszük fel, illetve újrahasznosítja a szervezet, a lebomló vörösvérsejtekből, hiszen az életciklusuk mindössze 120 nap. Ebből adódik, hogy egy életen keresztül nyomon kell követni a szervezetünk vastartalmát.


Elérhetőség:
Tel: 06/30 209-6000